Sadelhjälp

j50

Din sadelhjälp!

Vi hjälper hästar att prestera bättre, bli hållbarare och må optimalt.

Vi hjälper ryttaren att få en bättre sits, hållning och inverkan.

Vi tittar  igenom din och hästens sadel och hjälper er hitta rätt.

”- Denna balans mellan helhet och hälsa är viktigt för att kunna träna sin häst på ett hållbart sätt”

”- För visst vill du också hitta rätt för dig & din häst”

”- Detta är viktigt för att kunna hjälpa mina kunder hela vägen & lösa många av grundproblemen.”

Hästfysio- & Friskvårdsterapeut Ulrika Björnerot är verksam som Hästfysio- & Friskvårdsterapeut. Hästmassör, Diplomerad Biolight-behandlare, Utbildad i balansering av Häst- & Ryttare & är Specialist på Ekipageutveckling – helheten. Hon är dessutom oberoende sadel-, bett- & tränsexpert & hjälper er att  lösa många rygg- & sadelrelaterade problem.

Ulrika har många timmars studier i ryggproblematik, skador & sadelproblem & möjligheter m.m. & har under många år dokumenterade resultat från bedömningar av sadlar och utprovning av nya eller begagnade sadlar. Dessutom är det viktigt att vara mycket noga med vilken bom som skall användas till respektive häst samt vilka sadlar som har riktiga trälaminerade bommar med svikt för häst och ryttare och vilka som är av hård plast, vilket visat sig skapa problem för ekipaget. Placeringen av sadeln och sadelgjorden är dessutom oerhört viktigare än man hittills trott – vi vägleder er gärna!

Optimal sadel för bästa sits & inverkan! Equi Team hjälper dig & din häst med inmätning & tillpassning av stoppning av nya & begagnade förmedlingssadlar, med hästen på plats, även omstoppning av sadlar, lagningar etc.

Ulrika har samarbetat med Jensen Sport sedan 2013 och har vidareutbildats kontinuerligt av sadelmakare & utvecklare Jan, som har mer än 40 års kunskap & erfarenhet inom området av många olika sadlar & modeller & dess inverkan på häst & ryttare. Equi Team har en god kunskap och erfarenhet om Jensen Kvalitetssadlar.

Under 2018 vidareutvecklas samarbete med ytterligare sadeltillverkare.

Forskning & exempel. Forskningen visar att det är av största vikt att sadeln ligger så bra på hästens rygg att den orsakar så lite tryck som möjligt. Detta får man genom en korrekt tillpassade sadel, rätt bom i sviktande trä samt naturligt ull som anpassar sig efter hästen.

Sadlar för tävlingshästar för att nå topprestationer i dressyr och hopp, allround samt islandssadlar. Några kundexempel:

– Ett annat exempel är från avkastarkung och önskan om försäljning till kvalificering till och deltagande 5-års breederschampionat i Flyinge med bra placering och vill inte längre sälja.

– Nästa exempel är häst som sparkar vid beröring av ryggen (muskelinflammation) och kastar av ryttare.

– Häst som fått sadel inpassad och fått problem efter 3 månader. Vid genomgång fann Ulrika att kunden blivit pålurad en sadel med rak bom till en häst med svängd rygg. Sadeln gav tryck vid manke och ländrygg. Dessutom var sadeln inte omstoppningsbar och stoppningsmaterialet i bossorna var nedsuttet. Åtgärd: Ulrika hjälpte till att hitta rätt sadel och justerat in stoppningen för aktuell häst. Kunden kommer tillbaka varje år för att kontrollera och justera stoppningen för att vara säker på att sadeln fungerar rätt år efter år. Ulrika dokumenterar varje besök och åtgärd. Hästen fick dessutom en muskelgenomgång och behandling för att öka blodcirkulationen och släppa på spänningarna den felaktiga sadeln åstadkommit.

– Se Galleriet för kundbilder.

Med erfarenheten av att så många problem för häst och ryttare kommer från felaktigt tillpassade sadlar, bett och träns, har Ulrika vidareutbildat sig inom detta. Numera kan hon hjälpa er med rätt sadel eller omstoppning av er sadel för bästa passform(beroende typ av bossa) för att undvika belastningsskador. Trycket från sadel och ryttare måste vara jämt för att få bästa balans och komfort för häst och ryttare.