Sadlar

Kvalitetssadel från Jensens Sadlar

Hopp    Dressyr    Islands     Sadelförmedling

”- Med erfarenheten vid genomgångar och behandlingar samt sitsproblem av häst och ryttare har jag sett resultat av att så många problem för häst och ryttare kommer från felaktigt tillpassade sadlar, bett och träns. Många av mina kunder har bett mig ta tag i problemet och hjälpa dem”.

Ulrika har därför vidareutbildat sig inom detta under många år och sen 2013 specialiserat sig på bästa lösningar för häst och ryttare. Numera kan hon hjälpa er med rätt sadel eller omstoppning av er sadel för bästa passform (beroende typ av bossa) för att undvika belastningsskador. Trycket från sadel och ryttare måste vara jämt för att få bästa balans och komfort för häst och ryttare.

Ulrika Björnerot, Fysioterapeut Equi Team, säljer och marknadsför högkvalitativa sadlar och tillbehör. Varje sadel anpassas individuellt för ryttare och häst. Mottagning i Förslöv mellan Båstad och Ängelholm. Vid hembesök, område – Skåne och Västsverige.

VARFÖR KVALITETSSADLAR?

Viktigaste av allt – marknadens bästa passform! För att hästens och ryttarens hälsa och hållbarhet ska kunna tillgodoses krävs rätt anpassad utrustning, bra kvalitét och korrekt placering av hästens utrustning. Det handlar om att sätta hästens hälsa och välmående i första hand och förebygga skador innan de uppkommer. Det finns många orsaker till varför en häst blir halt, vägrar att hoppa över hinder, protesterar vid dressyrrörelser eller är grinig vid hantering. En stor del av dessa problem går att förebygga genom rätt ridning, korrekt hästhantering och placering av utrustning för att kunna bygga upp hästens och ryttarens förtroende mellan varandra, gemensamma balans, styrka och koordination. En hållbar och frisk häst är en förutsättning för framgång och genom regelbunden uppföljning, blir det tydligt vad som fungerar eller inte.

Ulrika hjälper dig därför att hitta det bästa för dig och din häst med högsta kvalitet i både design, material och hantverk. Sadlarna tillverkas i England och Tyskland av de bästa sadelmakerierna. Dessutom hjälper Ulrika dig att visa optimal anpassning och placering av din nya utrustning, så som sadlar, träns, bett etc.

Ulrika inriktar sig på att hitta sadlar med smal midja, vilket gör att ryttaren kommer mycket nära hästen och får en härlig kontakt och balans i sadeln, för att minska ryggproblem för många ryttare. Känsliga ryttare finner sadlarna oerhört behagliga. Anatomiskt korrekt utformade bossor ligger väl an hästens muskulatur och ger en mycket komfortabel svikt för hästen tillsammans med en högkvalitativ flerskiktslimmad träbom.

Referenser

Många av Equi Teams kunder upplever varje dag de för både häst och ryttare sköna sadlarna. Välkommen du också!

Sadelinpassning-1 Equipage 2015 U Björnerot

NY ARTIKEL I TIDNINGEN EQUIPAGE  ”- Sadeln måste passa ryttaren också!”

Inledningstext – Läs resten i tidningen Equipage!

”Mycket ska stämma för att ett ekipage ska ha dom bästa förutsättningarna för att trivas och kanske också prestera på topp på tävlingsbanorna. Inte minst måste sadeln passa både häst och ryttare.

Ulrika Björnerot är hästfysio- och friskvårdsterapeut med ambitionen att se till helheten i ekipaget. I årets första nummer av Equipage, i butik 10 februari, berättar Ulrika om vad vi ska titta efter när vi letar sadel – och vilka fallgropar vi ska se upp för.”

KONTAKTA OSS –  för att hitta bästa sadeln för dig och din häst! 

Du får hjälp med utprovning och tillpassning av sadel för Dressyr-, Hopp-, Allround- & Islandshästar.
Du får hjälp med oberoende rådgivning vid sadelköp och utprovning av begagnad sadel.
Du får hjälp med efterservice av din sadel med justering och omstoppning av sadel, ändring av bom, viss lagning etc.

– Kvalitetssadlar tillverkade i England och Tyskland på de bästa sadelmakerier.
– Sadelförmedling av begagnade kvalitetssadlar.

SADELFÖRMEDLINGEN I FULL GÅNG!

Nu är sadelförmedlingen äntligen fullt igång efter flytt från gamla gården till nya Lilla Karstorp Gård, Träskomakarevägen 68, Förslöv, där vi nu finns. Mottagning och andra faciliteter är under uppbyggnad.

Alla aktuella sadlar för förmedling finns under rubriken SADLAR och uppdateras efter hand sadlar kommit in alternativt tas bort efter försäljning. Information kommer att finnas även på vår Facebooksida samt annonseras i olika medier.

Du lämnar in din sadel till försäljning här till oss och vi hittar bästa kund för din sadel.
Vi söker bra kvalitetssadlar i bra skick för löpande för förmedling. Vi arbetar enbart med omstoppningsbara sadlar och med kvalitetsbommar för bästa komfort för häst och ryttare. Har du en till salu? Kontakta oss så hjälper vi dig!
Avtal och seriös förmedling garanteras.
Kontakta Ulrika Björnerot Tel.073-7020 605

Välkommen!