Verksamhet

stallet

När det kommer till att hålla hästen frisk finns det oändligt många olika behandlingar och träningsformer. På Equi Team hjälper vi Dig att hitta just rätt för Dig och Din häst, för att optimera Era förutsättningar.

Behandlingar
Behandlingar så som massage, stretching, akupressur, Biolight, sårvård för optimal läkning, bandageomläggning, konvalescensuppstallning och vård, även eftervård från veterinärbehandlingar. Rehabilitering för bästa resultat efter skada med individuella upplägg.

Hälsoprodukter
Vi erbjuder hälsoprodukter i form av tillskott, kvalitetsfoder, friskvårdsprodukter med mera för att främja hästens och ryttarens välmående.

Foder
Fodret är en viktig del i hästens välbefinnande och kan påverka dess prestation och välmående. Tillsammans tar vi reda på vad Din häst behöver och gör upp ett kostschema.

Tandvård
Som hästägare är det oftast svårt att upptäcka om hästen har problem i munnen. Det bästa sättet att förebygga detta är att regelbundet kontrollera hästens mun hos en specialiserad hästodontolog (eg. hästtandläkare). Equi Team har samarbete med Nina Lundgren, en av Sveriges sex examinerade hästodontologer, och erbjuder tandvårdsdagar regelbundet. Kontakta oss för med information och för att boka tid!

Hästhotell och inackorderingscenter
Equi Team bygger om nya gården och kan erbjuda dig hyra av en boxplats, konvalescensbox och längre och kortare uppstallningar. Det finns tillgång till en nyanlagd ridbana med toppunderlag från EM, 2017 i Göteborg och fina hagar. Även träning och full skötsel av Er häst utbjuds då Ni själva vill åka på semester. Hyr boxplats eller övernatta med Din häst, Bed & Box.

Kurser
Equi Team erbjuder även kurser, föreläsningar och Clinics i hästfriskvård, ägande av häst och stretching av ryttare och häst. Allt i samarbete med experter inom området. Kurserna genomförs antingen på Equi Team Horse Care Center eller hos Er.

Samarbeten
Vi samarbetar med välkända och duktiga veterinärer, hovslagare och sadelmakare och samordnar med dessa vid behandling och träning av Din häst. Vi koordinerar också behandlingarna med t.ex. remiss från din egen veterinär, vilket ger dig möjlighet att få hjälp via din försäkring.

Hund
Hundmassage och behandling med infrarött ljus för snabbare läkning av skador.

Övrigt
Utöver detta kan Equi Team hjälpa Dig med köp av häst, såsom medföljare och coach vid utprovning av häst, kontraktsskrivning, veterinärbesiktning m.m. Vi ser till att Du väljer rätt från början!
Om du vill ha hjälp med något annat så tveka inte att kontakta oss så löser vi det!