Hälso- och friskvårdsprodukter

Fodertillskott till stöd för leder, andning, prestation, hovar, mage- och tarmhälse samt lugn och koncentration. Med ingredienser utvunna från naturen skapas kreativa, fullt spårbara, unika och effektiva sammansättninger under strikt kvalitetskontroll. Alla utformade för att alltid ge dig något extra som din häst behöver.

Produktsortiment tillskott. Produkterna tas hem på beställning för att anpassas till individuella behov.

Beställ dina produkter hos Equi Team här.

Fullständigt sortiment klicka här.

Saracen Hästfoder har ett brett sortiment av fiberbaserat foder till häst. Fodret är uppbyggt med rena råvaror, kvalitativa vitaminer och mineraler och essentiella aminosyror. Alla produkter genomgår höga kvalitetstester och kontroller och är alltid av högsta standard. Mer information hittar du på Saracens hemsida.

Beställ ditt foder hos Equi Team här.

Vad ditt läder än behöver, så finns det en femstjärnig lädervårdsprodukt från NAF.

Beställ dina produkter hos Equi Team här.

Nytillverkade Begagnade Sadeltillbehör
 • Ice Power kylande gel

  ICE POWER KYLANDE GEL – FÖRPACKNINGS STORLEK 20 ML, 150 ML

  Ice Power kylande gel är receptfri, smärtlindrande mentol formula, erbjuder snabb och långvarig lindring av smärta och värk. Reducerar svullnad i mjukvävnader och lindrar led-skador/-besvär, bidrar till anti-inflammatorisk process och stimulerar kroppens egen läkningskraft. Ice Power kylande gel minskar muskelspänning och påskyndar muskelåterhämtning efter träning. Ice Power kylande gel kan användas under graviditet. Ice Power kylande gel har vetenskaplig bevisad effekt med många användningsmöjligheter.

  • Stukningar, sträckningar
  • Muskelspänningar
  • Blåmärken och belastningsskador
  • Nack-, skuldra- och ländryggvärk
  • Ledvärk
  • Reumatisk värk
  • Växtvärk
  • Minskar svullnad

  Ice Power kylande gel inducerar: Moderat och trygg sänkning av hudtemperaturen (ca 7 °C), baserad på naturlig effekt av essentiella oljor såsom mentol. Orsakar inte frostskador eller skada på din hud.

  • Minskar ytlig cirkulation — förebygger inflammation och begränsar svullnad
  • Ökar djupare cirkulation och omsättning — påskyndar läkningsprocessen
  • Påverkar smärt sensorer omgående och effektivt — minskar smärtupplevelsen
  • Kyla har en ökande effect av kroppens egen production av endorfiner

  Användning av Ice Power kylande gel: Stryk gelen på önskat område var 3-6 timme eller vid behov.

 • Ice Power Kids

  ICE POWER KIDS – FÖRPACKNINGSSTORLEK 60G

  Ice Power Kids är en mild, smärtlindrande kylande kräm utvecklad speciellt för barn och ungdomar. Trygg och läkemedelsfri kräm, som absorberar snabbt in i huden, är skonsam mot barns känsliga hud och har en fräsch pepparmintdoft.

  • För barns växtvärk
  • För blåmärken och bulor/slag
  • Sport skador
  • Ger muskelavslappning åt trötta muskler
  • För lättare sträckningar och stukningar
  • Kyler ner huden efter mindre olyckor
  • Lindrar obehag orsakade av insektsbett och tex vattkoppor

  Så här använder du Ice Power Kids: Stryk ut och massera lätt in krämen på huden. Kan upprepas flera gånger per dag eller vid behov. Speciellt lämplig för alla barn över 2 år. Undvik kontakt med ögonen, slemhinnor och öppna sår eller skador. Endast för utvärtes bruk. Förvaras utom räckhåll för barn och spädbarn.

 • Ice Power Engångs Kylkompress

  ICE POWER ENGÅNGS KYLKOMPRESS

  Engångs Kylkompress – omedelbart redo att användas som första hjälpen vid plötsliga skador för att förebygga blödning och hantera smärta, inflammation och svullnad. Fortsätt kylbehandlingen med Ice Power Kyl Gel.

  • Ger kylbehandling i 30 minuter.
  • Enkel att använda – bara att trycka och skaka.
  • Praktisk att ta med då man reser.
  • Håll tillgänglig i hemmet, sommarbostaden, i bilen …

  Kompressen förvaras i rumstemperatur tills den inre vattenpåsen knäcks och påsen är redo att användas. Förpackningsstorlek 24 cm x 14 cm

 • Ice Power Hot värmande gel

  ICE POWER HOT VÄRMANDE GEL – FÖRPACKNINGSSTORLEK 75 ML

  Ice Power Hot värmande gel värmer upp musklerna, är muskelavslappnande samt ökar blodcirkulationen. Gelen lämpar sig mot störningar i perifera blodcirkulationen. För olika typer av värk, icke-inflammatoriska smärt- och spänningstillstånd. Ice Power Hot värmande gel är en utmärkt hjälp för idrottare för att förebygga sträckningar och bristningar.

  Så här använder du Ice Power Hot värmande gel: Stryk ut Ice Power Hot värmande gel och massera försiktigt in i huden. Gelen börjar värma upp det behandlade området efter ca 1 timme efter behandling. Svettning, bastu eller varma kläder ökar värmeeffekten. Den värmande effekten är baserad på ingredienser som Capsaicin. Använd inte om du är allergisk mot Capsaicin / Chili. Rekommenderas inte att användas av gravida eller ammande.

 • Ice Power Magnesium Cream

  ICE POWER MAGNESIUM CREAM

  Vid ökat behov av magnesium. Magnesium krämen lindrar lokalt muskelkramp, muskelsmärta och spänningar.

  Innehåller magnesium I en lättabsorberande sulphate form och menthol som ger en lätt kylande effekt.

  • En lätt emulsion cream – ger inga fläckar
  • Absorberar lätt och snabbt
  • Inga bieffekter (ex. magirritation eller diarré)

  Kan användas tillsammans med magnesium kosttillskott, för att försäkra att tillräcklig magnesium nivå uppnås.(ex. Vid magproblem). Massera in 2-3 pumpningar av cremen på huden 2-3 ggr per dag eller vid behov. 1 pump innehåller 100 μg magnesium. Magnesium I krämform absorberar bäst på områden med tunn hud (ex. I hudveck och på skinkor), men krämen kan appliceras på valfritt muskelområde (ex. Vader och lår).

 • Arthro Creme

  ARTHRO CREME

  Arthro Creme är en unik kylkräm för behandling av olika ledproblem. Den kylande effekten förstärks av kondroitinsulfat, MSM och glukosaminsulfat, vilka är viktiga ämnen för ledernas välbefinnande.

  Ger snabb smärtlindring och svullnader i lederna och är väl beprövad som en effektiv ledkräm. Enligt studierna lindrar Arthro Creme avsevärt måttlig smärta i lederna och ökar rörligheten i lederna.

  För alla som lider av någon form av ledbesvär – med bevisad effekt. Läs mer!

  Så här använder du Arthro creme: Gnid in krämen på smärtsamma leder och området kring lederna 2-3 gånger om dagen. För bästa resultat rekommenderas regelbunden användning i minst en månads tid. Arthro Creme kan även användas för att stärka effekten av andra ledprodukter.

  Arthro Creme rekommenderas ej för barn, gravida eller för ammande mödrar. Diabetiker och personer under 18 år skall rådgöra med läkaren innan användning av krämen. Produkten kan framkalla allergisk reaktion på personer som är allergiska mot skaldjur.

Equi Team är alltid intresserad av att hitta det bästa för dig och din häst och håller koll på marknaden framför allt på det som har vetenskapligt bevisade effekter! Vi erbjuder hälsoprodukter i högsta kvalitet för att främja hästens och ryttarens välmående, så som specialfoder, tillskott, sårvårdsmaterial, liniment för värme-, kyla- och massagebehandling och andra friskvårdsprodukter. Här hittar du också specialprodukter för individuella behov till exempel avlastning av såryta under sadeln, tryckfördelningsgjord och ryttarbalans.

Fodret är en viktig del i hästens välbefinnande och kan påverka dess prestation och välmående. Tillsammans tar vi reda på vad din häst behöver och gör upp ett kostschema anpassat efter era behov, förutsättningar och mål.

Tillskott finns för många olika och individuella behov. Produkter för oroliga magar, magsårsproblem, stressade hästar, problem med andnings, prestation, hormonell obalans, påfrestat immunsystem, förbättrad matsmältning och balans i tarmfloran, hovvård och mycket mer. Vi hjälper dig att hitta rätt.

Sårvårdsmaterial behövs när din häst är skadad. Det kan vara mindre sår eller skav eller större skador som behöver omläggning. Det kan vara kompresser, bomullsvadd, sårrengöring, självhäftande linda och sårkräm. Hos Equi Team kan du även få hjälp med det.

Värme-, kyla- och massageprodukter finns i form av Vetevärmare, ”Spikrostäcke” för ökad blodcirkulation, olika liniment och massagetillbehör.

Boxmaterial för god liggkomfort, hälsosamma luftrör och en lättare mockning i stallet. Vi tillhandahåller spånpellets vilket ger mindre damm, är skonsammare för hästen och ger en långsamtväxande gödselstack. Samtidigt värnar pelletsen om hästens hälsa och miljön.

Nedan finner du de produkter vi rekommenderar och tillhandahåller genom väl utvalda samarbetspartners.

Saracen hästfoder har ett brett sortiment av fiberbaserat foder till häst. Fodret är uppbyggt med rena råvaror, kvalitativa vitaminer och mineraler och essentiella aminosyror. Alla produkter genomgår höga kvalitetstester och kontroller och är alltid av högsta standard.

Läs mer →

NAF tillverkar produkter som håller hästar hälsosamma, välmående och ger dem möjlighet att prestera utifrån sitt bästa. De använder sig endast de bästa naturliga ingredienserna och ett team av veterinärforskare och nutritionister som kombinerar dessa ingredienser för att skapa helt unika framställningar.

Läs mer →

Dr. Schaette erbjuder ett brett produktsortiment som är naturligt och mycket effektivt. Styrkan ligger i att vi arbetar helt i samklang med naturen. Bröderna Schaette förstod snabbt växternas naturliga kraft och potential att ge positiva resultat utan onödiga bieffekter.

Läs mer →

Ice Power kylterapiprodukter är ett läkemedelsfritt alternativ för ledvärk, som minskar svullnad och lindrar smärta i muskler och leder samt ökar rörligheten lokalt. Lindrar led-skador/-besvär, bidrar till anti-inflammatorisk process och stimulerar kroppens egen läkningskraft.

Läs mer →

Vill du ha en hälsosam, mjuk och stillaliggande bädd till din häst? Då är ströet SCA Stallpellets något för dig! Mindre damm för alla i stallet ger en bättre hälsa, även för känsliga hästar. Mockningen blir lättare och gödselstacken mer långsamt växande då det är lätt att separera det som skall ut.

Läs mer →

Back on Track tillverkar muskel- och ledskydd som tillverkas av en ”keramisk textil”. Tillverkningen sker i egna fabriker och varje gång ett nytt parti textil tillverkas mäter ett oberoende laboratorium mängden värme och våglängden som reflekteras. På så vis garanteras konsekvens i kvalitet och effekt.

Läs mer →

Manifattura VALOR är en tillverkare av exklusiva hästsportprodukter gjorde av naturliga och hållbara material. Ulltäcken, schabrak och accessoarer låter dig uppleva optimal komfort och en unik känsla.

Läs mer →

HoofStep följer upp din hästs beteenden, stress och rörelser med objektiv mätdata. Följ och lär känna din häst över dygnet, hur mycket den rör sig, äter och vilar. När den är lugn och när den stressar upp sig.

Tillsammans med Equi Team optimerar vi din hästs välmående genom att möjliggöra tidiga åtgärder.

Läs mer →

Kontakt

För att köpa eller lära dig mer om våra produkter, kontakta Ulrika och boka en tid med Equi Team. Du kan kontakta oss direkt eller fylla i formuläret på vår kontakt-sida så återkommer vi till dig!

info@equiteam-international.se

+46 (0)73 70 20 605

Till kontaktsidan →